2 oktober 2017 – Ibiza – verbinding op afstand 1/2

Ik voelde me vandaag onrustig. Vond het moeilijk om te genieten. Ik miste het lijntje met mijn lief, we waren even de verbinding samen kwijt. En mijn lijf reageerde hierop met stress. Een gevoel die ik herkende. Er kwamen pijnlijke herinneringen omhoog. Van de maanden dat hij er wel was, maar niet geheel bij mij. Verdeeld door zijn geheime affaire met een ander. Vandaag kon ik voelen hoe heftig dat voor mijn lijf was, hoeveel energie dat kostte. Toen gekost heeft. En hoe dankbaar en blij ik ben dat dit verleden tijd is. Dat wij samen nu heel anders zijn, zuiverder, eerlijk, puur.
Maar ja, vandaag dan toch die stress he?! Ik kon duidelijk aan mijn lijf voelen dat het niet verkeerd zat tussen ons. Maar bleef die onrust voelen. Ik kon gewoon niet accepteren dat er geen lijntje was tussen ons. Ik had daardoor behoefte aan contact, stuurde appjes, maar kreeg geen contact. Hij had het te druk en ik bleef me maar onrustig voelen en stond in wachtstand. Wachtte op een reactie van hem. Toen ik die bij mezelf herkende dacht ik: oud patroon! Ik hoef niet te wachten, ik kan goed voor mezelf zorgen en kwam vervolgens in actie door mijn behoeften aan te geven. Al snel hadden we elkaar aan de telefoon. Even elkaar spreken, elkaars stem horen. Uitspreken wat er werd gevoeld. Het missen was even te veel voor Timo geworden waardoor hij op oveleefstand ging. Uit verbinding. En door dat uit te spreken, veranderde meteen de energie tussen ons. Het lijntje was er weer. De liefde kon weer stromen. Mijn lijf kwam tot rust.


Ik merk het telkens weer: dat oude patronen je dwars zitten en zorgen dat je vast lijkt te zitten, in een gevoel, een situatie. Maar de waarheid is anders. Je zit niet vast. Door verantwoording te nemen voor jezelf en je eigen behoeften… veranderen gevoelens en situaties. Leer je jezelf te dragen. Geef je jezelf bestaansrecht. Vandaag kon ik dat goed voelen en ben ik dankbaar voor deze les. Nu ervan leren en de volgende keer sneller in actie komen 💗

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: