22 december 2017 – Een onverwachte schuiver

Met een rotgang schoven we met onze 3300 kg recht op een stoplicht af….

Lang gewacht maar eindelijk hebben we hem, onze prachtige brandweerauto uit 1976. Heel onwennig gingen we eergisteren op weg naar huis. Een bak van 6 meter lang en 3300 kg zonder stuurbekrachtiging rijd even wat anders dan ons gezinsautootje. Michel van Brandweer op weg waar we de auto van hebben gekocht waarschuwde ons dat de achterwielen kunnen blokkeren als je hard remt. Doordat de pomp installatie is verwijderd drukt er te weinig gewicht op de achterwielen waardoor ze vast kunnen slaan. Goed op gelet, en we kwamen veilig thuis.
Gisteren was het helaas anders. Op weg naar Tilburg om ons nieuwe gezinsautootje op te halen reden we op een grote kruising af. Tamara deed de suggestie om wat meer gas te geven om het stoplicht nog te halen die ik helaas opvolgde. Maar het was te laat en op zo’n 100 meter voor het stoplicht ging het licht op rood. Ik trap de rem in en de wagen begint ogenblikkelijk te schuiven. Met een rotgang komt de kruising dichterbij en de we schuiven naar rechts richting een stoplicht. Totaal in een reflex draai ik het stuur en op een meter of drie van het stoplicht verwijderd weet ik de auto de andere kant uit te sturen. Midden op de kruising komen we tot stilstand. De tijd lijkt stil te staan. En als uiteindelijk een eerste auto aarzelend de kruising op rijd kom ik bij zinnen en kan verder rijden. Pfff daar kwamen we even met de schrik vrij. Het voelt als een waarschuwing. Een zware auto rijden is een hele verantwoording.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: