Wervelwind

8B5210CC-FAC3-45C4-92D0-3A5E3C52BF5F

Maandagochtend na het festival. Ik tref Tamara in een compleet andere stemming aan dan voor ik wegging om twee lieve mensen naar het station te brengen.
Ik kom er snel achter waarom ze niet meer zo zacht en open is als even daarvoor. Marjan de eigenaresse van het festivalterrein verteld me dat ze het echt erg vind hoe we er financieel met het festival voor staan. We zijn niet eens uit de kosten en het is nota bene een benefiet festival! Ook mijn stemming raakt bedrukt. Dit is wat we in de wereld willen zetten en als de kosten niet eens gedekt kunnen worden wat heeft het dan voor toekomst? We hebben het er samen over en al snel komen we op ideeën over hoe het anders zou kunnen. Hoe we duidelijker kunnen zijn en voor meer bewustzijn kunnen zorgen om onze missie te doen slagen.

En dan gebeurt het.

Tamara staat in de deuropening van de brandweerauto en maakt een zin af als de wind over het veld aanzwelt en er een paar meter van ons vandaan een wervelwind ontstaat. Gras vliegt in het rond en word tot een meter of vier in de lucht meegenomen. Even snel als zijn verschijning lost de wervelwind weer op en laat ons stomverbaasd achter. We voelen allebei dat dit een teken is. Een cadeautje van het universum. The wind of change. Een bekrachtiging dat we op de juiste weg zitten met het organiseren van deze verbindende bijeenkomsten. Die we met onze nieuwe inzichten nog krachtiger kunnen maken.

Vlak voor we van het terrein vertrekken verteld een festivalbezoeker ons dat ze een bedrag over gaat maken, en terwijl we met haar in gesprek zijn zien we dat er al een aantal donaties binnen zijn gekomen via stortingen.

Bedankt Universum. 🙏🏻

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: