Tipigeluk

 

Tipigeluk…. het is waarschijnlijk geen bestaand woord, maar voor mij is het inmiddels een dagelijks beleven geworden 😊
Sinds we in onze tipi wonen is mijn leven verandert. Het is eenvoudiger geworden, meer een met de natuur. En daarmee is het genieten enorm toegenomen. Ohhhh ik hou ervan!! Het buiten leven, op blote voeten, die heerlijke zon op mijn huid, de mooie druppels ochtenddauw die glinsteren het gas, vogels die fluiten en die in grote getale voorbij komen, al die bloemen die lonken en stralen met hun prachtige kleuren en blaadjes, de strak blauwe lucht, al die verschillende soorten wolken die voorbij komen drijven, het ruizen van de bomen in de wind,  knapperend houtvuur, vrolijk spelende dochters en ‘s avonds eten aan de picknicktafel… Ook binnen in de tipi is leven fijn. De eenvoud, alles overzichtelijk en binnen handbereik, het wakker worden met de elementen en natuurgeluiden, gras die onder het doek door groeit, de hoogte (echt waar… het naar boven kijken in de nok geeft je een heerlijk geluksgevoel). Ik kan nog wel even doorgaan.
Natuurlijk zijn er ook nadelen. Maar om eerlijk te zijn, zijn die er maar weinig. Ze wegen niet op tegen al het moois dat ik hier dagelijks beleef. Eigenkijk mis ik maar 1 ding echt… en dat is de afwasmachine!
Ik zit dit te schrijven op een van pallets getimmerd bankje voor de tipi, met mijn blote voeten in het gras, de zon in mijn gezicht. Mijn haren nog wild van het slapen en de wind die erdoorheen waait. Er loopt nu kriebelend een spinnetje over mijn arm. Een beker thee staat dampend naast me. Met een stuk chocolade erbij. Kijk… dat noem ik nu tipigeluk ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: