TIPIsch LEVEN IN DE WINTER

C55703F8-9B64-47D3-8C5A-22D8C706E66D.jpeg
Het lag nooit in onze bedoeling om deze winter hier in Nederland in de tipi door te brengen. Nee, we zouden afgelopen zomer vertrekken met ons gezin en met de seizoenen gaan meereizen. Dan zouden we rond deze tijd heerlijk in het zuiden van Europa zijn en genieten van betere temperaturen dan de winter in Nederland.
Haha… het liep heel anders. Het leven had andere plannen met ons. We zijn nog niet vertrokken en wonen nog steeds in de tipi.
Overgave… dat is wat we leren. Sinds we onze missie hebben doorgekregen en we ons voorbereiden om te vertrekken worden we hier veel op uitgedaagd. En we worden er steeds beter in. Soms stribbelen we nog een beetje tegen, maar het is zoveel fijner om vol  in de overgave gaan en mee te stromen met dat wat het leven voor ons in petto heeft. En dat pakt altijd goed uit.
Dus toen het duidelijk werd dat we nog niet konden vertrekken, maar het de bedoeling was om langer in nederland te blijven… gaven we ons eraan over. We hadden simpelweg meer voorbereidingstijd nodig. Om de brandweerwagen en trailer in orde te maken. Maar ook om grote persoonlijke stukken in onszelf en onze relatie aan te gaan. Alles om ons klaar te stomen voor onze open harten missie 💚
En nu is het dus winter. We hebben echt een top zomer achter de rug. De kou zette pas laat in. We hebben daar echt mee geboft. En met de komst van de kou hebben we wat dingen in de tipi aangepast. De mooie reiskachel die we hadden aangeschaft bleek helaas niet voldoende vermogen te hebben om ons warm te houden, dus hebben we een kachel aangeschaft die dat wel kan. Ook hebben we een deel van de tipi met gordijnen afgeschermd om een kleinere ruimte te creëeren rondom de kachel. Warmer en knusser. Net te doen allemaal. Ach, Hoe erg is het om bijna permanent in je winterjas te wonen 😂. Extra donze dekbedden en dicht tegen elkaar aan kruipen helpt ons de nachten door. Voor de rest komen we bijzondere situaties tegen die je niet snel tegen komt wanneer je in een gewoon huis woont.
Want hoe kan je boterhammen smeren wanneer de pot met pindakaas of chocopasta is bevroren? Timo is creatief en stopt de pot gewoon even in de airfryer 😂
Mascara doet het ook niet zo goed met temperaturen beneden de 10 graden. Het is dan opeens dik en klonterig. Smeert voor geen meter. Van te voren opwarmen in een glas warm water doet wonderen. Ach, je moet wat he?!
We hebben ook gemerkt dat kou ervoor zorgt dat je gevoel van comfort minder wordt. En dat doet wat met je. Want voel je je niet comfortabel, dan heeft dat direct invloed op je gemoed. Alle triggers worden enorm uitvergroot. Geen escape meer mogelijk. Het heeft ons de afgelopen tijd dus ook geholpen om dingen die normaal gemakkelijk weg gestopt kunnen worden, aan te kijken en wat mee te doen.
Dus ja, de winter in de tipi doorbrengen is een uitdaging. Het is koud, best oncomfortabel en omdat we nu een nog kleinere leefruimte hebben (rond de kachel) is eigen ruimte hebben en je weg daarin vinden soms een uitdaging. Maar het goede nieuws is: we leven nog! Ons lijf blijkt goed tegen de kou te kunnen en zolang we in de overgave blijven, kunnen we zelfs genieten. Dat laatste vooral als we ergens uitgenodigd worden in een warm huis. Of als we ons bij iemand heerlijk mogen douchen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: