Wat een week!

B5F561A9-A140-4F56-810C-FD52C0BDD7E7.jpeg

Zó zeg, wat een week… we zijn naar het prachtige Hieros Gamos festival geweest. Vier dagen vol verdiepende workshops, mooie ontmoetingen en helende ceremonies. Er werd bij iedereen veel aangeraakt. Zo ook bij ons, want onze relatie werd flink door elkaar geschut. Kun je natuurlijk verwachten wanneer je om zuivering in je relatie vraagt. Maar zit je er midden in, dan is het heftig. De afgelopen dagen kwamen allerlei niet diende patronen in onze relatie aan het licht. Mijn god, wat was het een emotionele rollercoaster. Het ging alle kanten op. Van elkaar echt zien, naar twijfels, pijn en pure onbegrip. Gisteren kwam alles tot een climax. Woedend ging Timo weg. Naar de mannencircel, voor steun van zijn broeders. Wat daar gebeurde was transformerend. Er kwam een andere man thuis. Onderwijl was ik met mijn proces bezig en na de wanhoop, angst en verdriet te hebben doorvoeld (op de bank van een dierbare sister) verschoof er iets in mij. Ik werd rustig en vol vertrouwen. Zo ontmoette we elkaar ‘s avonds laat in bed. Een beetje onwennig, want het voelde anders en dat was fijn en spannend tegelijk. De polariteit was gekeerd naar hoe het hoort. Timo in zijn mannelijke kracht, ik ontspannen vrouw zijn. Veel woorden zijn opeens niet meer nodig. We begrijpen en voelen elkaar feilloos aan. Denken dezelfde dingen en zeggen vaak tegelijk hetzelfde. Het stroomt. Wat een heerlijkheid. We zijn blij en dankbaar, dat begrijpen jullie wel. Dankjewel universum, door de juiste dingen op de juiste tijd op ons pad te sturen. Wat ervoor zorgt dat we steeds puurder ons worden en we meer en meer leven vanuit ons hart. De timing kon niet beter… morgen is ons open heart festival. Een dag vol mooie activiteiten en ontmoetingen. We hebben er zin in en kunnen niet wachten op een fijne omhelzing met jou 💚

Aankondiging Open Heart benefiet festival – 15 juli 2018

CA593252-56D7-459B-B644-1CE1C41874BF.jpeg

In een ideale wereld kan je ieder mens aanspreken en word je met een open hart ontvangen. Op het Open Heart festival ben je even in die ideale wereld. Uit de vorige editie is gebleken dat mensen die elkaar nooit hebben ontmoet, open staan, hun ziel blootleggen en er echt kunnen zijn voor elkaar. Met vele mooie ontmoetingen en vriendschappen tot gevolg.

Op het festival zijn optredens en workshops, maar dat wat dit festival vooral zo bijzonder maakt ben jijzelf. Jij… met jouw verhaal, met je levenslessen, met je luisterend oor, en misschien wel met je passie en expertise in een bepaald onderwerp. Jij maakt dit festival voor een ander en een ander maakt dit festival voor jou.

Ont-moeten

Niets moet, alles mag. Elke festival bezoeker is zowel aanbieder als deelnemer aan het programma. Dat brengt met zich mee dat er geen echt programma word vastgelegd maar dat het mag ontstaan. Natuurlijk horen we graag van te voren of je een workshop of iets anders leuks wil aanbieden, maar voel vooral op de dag zelf of het goed is voor jou om ook daadwerkelijk iets te doen. Misschien heb je niet veel te geven die dag, voel je dan vooral vrij om te ontvangen.

Benefiet

Mensen de kans geven om hun hart te openen, dat is het thema van dit festival maar ook wat wij als de Tipifamily de wereld in gaan brengen. Daarom willen we het geld wat overblijf na het afdragen van de kosten voor het gebruik van het terrein,gebruiken voor dit goede doel. We willen dat iedereen het zich kan veroorloven om te komen, daarom mag je helemaal zelf bepalen wat je geeft voor je kaartje. De kaarten zijn te bestellen via https://www.eventbrite.com/e/open-heart-benefiet-festival-tickets-46947748981. Je donatie kan je overmaken naar NL86RABO0109573781 ten name van T. van Wijgerden onder vermelding van: Donatie Open heart festival 2018 en het aantal kaarten.

Hoor je de roep?

Er zijn 100 kaarten voor volwassenen beschikbaar voor het festival zodat een knusse sfeer verzekerd blijft. Kinderen zijn zeer welkom maar hoeven geen kaartje te hebben om deel te nemen. Voel in jezelf of jij er deze dag echt bij hoort te zijn. Koop geen kaartje omdat vrienden gaan of omdat je snel zeker wil zijn van een plekje. Ga omdat jij de roep voelt om er die dag te zijn. Hoor je niets of weet je het niet? Stel de vraag eens aan je lichaam en durf het antwoord af te wachten. Diep vanbinnen heb je alle wijsheid om het te weten.

Foto credits: Michael Habraken Photography

Open 💚 Tipidag

0DA1AC47-2A46-4A9F-A9A6-293BEF52C6E8

We leven nu ruim een maand in onze Tipi op een fantastisch plekje in Nijnsel. Velen zijn nieuwsgierig hoe we nu wonen. Daarom organiseren we een open💚Tipidag. Een dag om fijn samen te zijn, met potluck picknick (neem je zelf wat te eten en te drinken mee om te delen?) en misschien wel gezellig muziek bij het kampvuur. Kom je ook?! Dan maken we er samen een feestje van!

Wanneer: 21 mei

Tijd: vanaf 12.30 uur. Voel je vrij om te komen en gaan wanneer je wilt

Waar: Vresselseweg 25 in Nijnsel (Sint Oedenrode)*

* Het is fijn voor de mensen waar wij op het terrein staan als jullie achterom komen. Dus niet via het hek aan de straatkant, maar door door te rijden naar de volgende boerderij (als je vanuit Eindhoven komt, kom je vanuit richting Nijmegen dan de boerderij ervoor) en het zandpad ervoor te nemen (Stokvenweg), op de T splitsing rechts waarna je na 200 meter een houten hek ziet. Parkeer de auto op het zandpad en ga door de opening naast het hek naar binnen. Wanneer je dan het pad afloopt kom je bij onze tipi.

Eerbetoon aan ons huis

Vorige week hebben we als herinnering aan ons fijne huis alles vastgelegd met foto’s en filmpjes. We hebben hier 16 jaar heerlijk gewoond, liefgehad, gelachen, geruzied, gehuild, gedeeld, geheeld, onze kinderen gekregen en vele vele herinneringen gemaakt.
En nu gaan we dit fijne plekje loslaten. Over twee weken gaan wij hier weg. Het zal gaan met een traan en een lach. Een traan om de herinneringen die we achterlaten, onze eerste echte thuis. En aan de andere kant met een lach, want het is goed zo, wat een heerlijkheid om alles los te laten. Niet vast te zitten aan onze bezittingen, maar de rijkdom in onszelf te ervaren. Dankjewel lief huis… voor je bescherming tegen de elementen, de warmte tussen je stevige muren, voor het zijn van onze thuis. We hebben je omarmt in liefde en laten nu los in dankbaarheid 🙏🏻💕

Feel Good market verplaatst naar 25 maart!

EB317587-917E-4AE5-8873-A41463C8629C

UPDATE: De FeelGood market gaat niet door op 18/3! In verband met de weersomstandigheden is het afgelast.

Tja, daar zitten we dan… met een brandweerbus vol huisraad voor de deur 😮 hoe moet dat nu? Er is gelukkig goed nieuws! De organisatoren van de FeelGood market hebben het naar volgende week 25 maart geschoven. Binnen. Dus wat het weer dan ook doet, onze spullen kunnen we dan toch verkopen. Komen jullie volgende week? Gezellig voor een praatje? Wat moois kopen? De opbrengst is voor de tipi en onze missie #openhart

9 aanbiedingen voor een plek!

EB98A0A9-031E-4365-9BA4-7398457A9BEA

Vertrouwen op een wereld van overvloed. Dat is wat wij gaan doen met Tipilife. Wat we nu al doen. Het is heel makkelijk om in angsten te schieten en te denken dat het nooit goed gaat komen. Maar wij hebben ervoor gekozen om groots te dromen en te geloven in een universum dat voor ons zorgt. De eerste stappen zijn eng, maar we hebben ze vol vertrouwen gezet, en met wat voor een resultaat! Er zijn tot nu 9 aanbiedingen gekomen voor een plekje waar we de komende maanden mogen verblijven. Een paar zijn echt te ver weg, en vallen voor nu af (zoals die in Frankrijk, waar we later zeker nog naar toe gaan) Maar de 5 plekken rondom Eindhoven zijn zeker geschikt. We gaan deze week kijken, praten en vooral voelen op welke plek wij mogen zijn.

Voor nu geeft dit een enorm vertrouwen dat we op het goede pad zitten, dat overal ter wereld warme gasvrije mensen zijn die ons zullen verwelkomen.

Wat een rijkdom! 🙏🏻

Mooi plekje gezocht!

64347E99-0031-4CA2-BAD9-18F9BCBD20B0

30 maart mogen we de sleutels van ons fijne huis overdragen aan de nieuwe bewoners. Voor ons tijd om alvast een volgende stap zetten naar een andere manier van leven. Eenvoudiger, dichter bij de natuur, puur. Een tussenstap naar het reizend bestaan.

Daarom hebben we besloten om de komende maanden al in een tipi te gaan wonen tot ons vertrek van de zomer. Hiervoor zoeken we een mooi plekje. Een plek waar we al kunnen ontdekken hoe het is om te leven vanuit ons hartsverlangen. Het hartsverlangen om op mooie plekken te komen, waar we mooie ontmoetingen hebben, vanuit een open hart, en we mogelijk wat voor elkaar kunnen betekenen. Dat we welkom zijn bij mensen die de roep voelen om ons uit te nodigen.

Kan jij ons daarbij helpen?
Want ben en jij, of ken jij iemand die ruimte genoeg heeft om ons vanaf 26 maart tot medio juli met een tipi op hun land/tuin/weide te laten verblijven? Zo dicht mogelijk bij Eindhoven in de buurt (ivm de school van onze meisjes)?? En vind je het leuk dat we samen naar een vergoeding/uitwisseling zoeken die passend is voor beiden? En dat we hierbij out of the box denken? Laat het ons dan weten en stuur een persoonlijk berichtje!

Alvast hartelijk dank!
De tipifamily

Timo, Tamara, Lente & Linde