Onze missie

The Tipifamily

Onze missie

De Tipifamily is een familie met een missie! Ze reizen de wereld rond… om mensen te verbinden. Met zichzelf en met anderen. Te leven met een open hart.

Harten openen van mensen over heel de wereld. Een stukje bewustwording zeg maar. We gaan mensen bewust maken dat je zelf kan beslissen of je je hart open zet of niet. Door alle pijn en verdriet die we in ons leven opdoen, sluiten we vaak ons hart, zodat we de pijn niet hoeven te voelen. Een overlevingsstrategie die heel goed werkt voor een tijdje, maar niet voor de lange duur. Want sluit je je hart voor de ander, dan sluit je je ook af voor jezelf. En dat is iets wat veel mensen niet weten. Door al die gesloten harten zien we dat mensen niet meer volop kunnen leven en genieten, je voelt veel minder. Relaties, gezinnen, vriendschappen en gemeenschappen vallen uit elkaar, omdat we elkaar niet echt meer kunnen aanvoelen, begrijpen en bereiken. Wij denken echt dat wanneer iedereen met een open hart zou leven de wereld een mooiere plek zou zijn om te leven.

Verandering in deze wereld begint niet in de politiek, maar in het hart van elk mens. Onze missie houdt in dat we mensen bewust gaan maken van hun eigen invloed op de staat van hun hart. Je kan namelijk zelf bepalen of je hart open staat of niet. Het begint met bewustwording. Wil ik mijn hart open hebben, voor mezelf en voor anderen? Jij kan beslissen wat je wilt.

Wij beseffen dat deze boodschap brengen als een druppel is op een gloeiende plaat. Maar dat houdt ons niet tegen om er enthousiast aan te beginnen. Vele druppels zullen de plaat afkoelen en uiteindelijk een omslag teweegbrengen. Wij zijn blij dat we een van die druppels mogen zijn.

Hoe gaan we dat doen?
Wij gaan met een tot camper verbouwde oude brandweerauto de wereld rondreizen. Op verschillende plekken in de wereld waar we langer willen blijven, gaan we wonen in een tipi. Waar is nog onbekend, maar onze wens is om één met de natuur te leven.

Waarom een tipi? Een tipi vertegenwoordigd de wijsheden van oude volken die al vele eeuwen bekend zijn met de kennis van het open hart. Ook houden we van kamperen. En een tipi is de ultieme tent. Je kan er een kampvuur in maken!

Een simpel leven, dichtbij de natuur en dichtbij onszelf is iets waar we enorm naar verlangen. De enige manier om een missie succesvol te brengen is door dicht bij jezelf te blijven en precies te doen wat je hart je ingeeft. Dus wij gaan leven in de natuur, laten het geldsysteem los en gaan vertrouwen op de overvloed van het universum.

We staan te trappelen om de wereld in te trekken. Ga je met ons mee?