Over ons

De Tipifamily bestaat uit: Timo (1978), Tamara (1976), Lente (2009) & Linde (2010) van Wijgerden.

Een liefdevol en warm gezin uit Nijnsel. Timo en Tamara zijn al sinds 2000 bij elkaar en hebben al vele avonturen meegemaakt. En in 2018 gaat hun grootste avontur beginnen.

Hoe kom je erbij om met je gezin de wereld rond te gaan reizen om harten te openen?

Daar moet je wat voor meemaken. Je huis verkopen en alles loslaten wat je hebt opgebouwd doe je niet zomaar, daar moet je angsten voor overwinnen. De gebeurtenissen die in de eerste helft van 2017 op ons pad kwamen hebben het overwinnen van die angsten in een stroomversnelling gebracht.

Wat is er gebeurd? Ons gezin is op het nippertje bij elkaar gebleven. Waarom? Omdat Tamara haar hart open wist te houden ondanks de enorme pijn van het vreemdgaan van Timo. Ze koos ervoor om bewust haar hart open te houden, waardoor ze niet alleen de pijn voelde, maar ook de liefde die sterk aanwezig was. Hierdoor stond zij open en zag zij de werkelijke reden achter het vreemdgaan. Timo op zijn beurt kon daardoor zichzelf openen en voelen dat er veel liefde voor Tamara was. En een enorm verlangen om samen verder te gaan, maar nu in alle open- en eerlijkheid. Er ontstond wat prachtigs… een kans die we met beide handen hebben aangegrepen en die in een missie veranderde (zie onze blogs voor onze ervaringen die we in die tijd hebben gedeeld).

De missie ontstond na een intensief relatieweekend waar veel oude pijn en misverstanden uit de weg zijn geruimd. Timo kreeg tijdens een ademmeditatie beelden door om een verbindend minifestival “ De kracht van het open hart” te organiseren. Binnen een week was deze georganiseerd en gehouden, met als mooie afsluiting het hernieuwen van onze trouwbeloften. Na deze hartverwarmende dag en alle enthousiaste reacties van bezoekers op dit festival was al snel duidelijk dat er hier een roeping lag: Harten openen. De Tipifamily was geboren. Dé manier om van nut te zijn voor de mensheid en een leven te leven zoals dat bij ons past. Geen angst houdt ons meer tegen om dit werkelijkheid te maken. Voluit leven dus. Wij gaan ervoor!